Călătoria Vieții Tale

Călătoria sau acțiunea de a călători este drumul pe care îl face cineva, pe jos sau cu un mijloc de transport, într-un loc îndepărtat, în alt oraș sau în altă țară.

Călătorim adesea. Luam cu noi obiectele de care avem nevoie pe întreg parcursul călătoriei noastre. Le împachetăm cu grijă. De cele mai multe ori ne facem o listă pentru a fi siguri că nu uităm ceva. Ne asigurăm că avem harta, planul călătoriei, alcătuit cu grijă, cu obiective de vizitat, locuri de înnoptat, localuri unde vrem să mâncăm, în funcție de preferințele noastre culinare sau de dorința de a experimenta.

Călătoria, este în sine o Aventură. Chiar dacă pe parcursul Călătoriei noastre, în ciuda planului bine stabilit, poate interveni Hazardul, Neprevăzutul, unele situații pot fi adevărate Binecuvântări iar altele pot aduce tristețe pe chipul Călătorului. Cu toate acestea, experiențele pe care le Trăim rămân imortalizate pe „pelicula” Ființei Noastre.

În fiecare clipă a Călătoriei avem de învățat câte ceva. Cu zâmbetul pe buze sau nu, merge mai departe spre Obiectivul sau Locul pentru care ne-am pregătit Călătoria, vreme îndelungată. Nu vom renunța oricât de greu ar putea fii. Parcurgem cu febrilitate fiecare etapă, pentru că Obiectivul este mai important decât orice pentru fiecare Călător.

Dar oare ne Bucurăm de fiecare pas pe care îl parcurgem fără a pierde din vedere Călătoria Însăși? Oare ce este mai important pentru Noi, Călătoria sau Obiectivul. Dacă atingem Obiectivul fără a ne Bucura de Călătorie, ce Ne va rămâne după aceea? Mai bifăm un Obiectiv, și apoi? Privind în urmă, nu vom vedea nimic, nu vom recunoaște nimic. Atunci unde este Bucuria Călătoriei? Care este rostul Ei?

Când Călătorim cu Bucurie, fiind Prezenți în fiecare clipă, pe parcursul Ei, atingerea Obiectivului va fi doar un Pretext. Abia atunci vom înțelege că cel mai important este să Fim nu să Facem, Ne vom însoții cu Oameni asemeni Nouă, care ne vor Lumina pașii așa cum și Noi îi vom Lumina pe ai lor. Vom păstra clipe Minunate pe pelicula cu Amintiri, iar Hazardul, Neprevăzutul vor fi Binecuvântare, Bucurie și Iubire.

Cum este Călătoria Vieții Tale?

Sursa foto:  https://pixabay.com