Hrana Zânelor

Constat cu mare plăcere că odată cu trecerea timpului, experiența acumulată de-a lungul anilor dă roade. Roade de o inestimabilă valoare care se multiplică la infinit.

Același lucru mi se întâmplă atunci când îmi propun să pregătesc ceva ce ar putea trezi papilele mele gustative. Iar dacă las Intuiția să mă conducă cu delicatețe sunt sigură că ceea ce voi obține este mai mult decât am putut spera.

Poate că Inspirația și Intuiția sunt Zânele mele Bune. Cu ele pot creea tot ce la prima vedere ar putea părea imposibil sau de ne alăturat. Dar fără să experimentezi nu vei știi niciodată dacă ai fi putut avea succes sau nu.

Ingrediente:
½ cană de semințe de hrișcă;
½ cană de semințe de floarea soarelui;

½ cană de semințe de in;
1 cană de semințe de susan;
1 ceapă;
1 legătură de frunze Hasmățui sau frunze de morcov sălbatic;
½ cană de ulei presat la rece (ulei de floarea soarelui);
Zeama de la o lămâie;
4 căței de usturoi;
un praf de sare și piper

Mod de preparare:
Se pune hrișca la înmuiat de cu seară. Atenție! Hrișca își va mări volumul de cca 3 ori;

Se pun semințele de floarea soarelui la înmuiat de cu seară;

A doua zi se spală bine hrișca și semințele de floarea soarelui și se lasă la scurs;

Se macină în râșnița de cafea, semințele de susan și cele de in;

Se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie sau blender (hrișca, semințele de floarea soarelui, făina din semințe de in și susan, ceapa mărunțită, ½ din legătura de frunze, zeama de la lămâie, usturoiul, sarea și piperul) și se amestecă adăugând treptat uleiul ca la maioneza clasică. Dacă este nevoie poți adăuga zeamă de varză sau apă.
Se amestecă totul până devine o pastă de consistența unei smântâni groase;

Transferă compoziția într-un bol și ornezi cu cealaltă jumătate de legătură de frunze.

Caută-ți și tu Zânele și pornește în călătoria plină de Imaginației a Bunului Gust. Așează alături “felii” din Pâinea cu petale de Onto și savurează cu plăcere clipele de desfătare ale papilelor tale gustative.