Tu ce ceai bei?

La o ceașcă de ceai stăm deseori de vorbă cu oamenii dragi nouă. Așa cum unii dintre noi bem o ceașcă de cafea, în ritualul dimineții, alții savurează o ceașcă de ceai cu aroma și parfumul parcă venite din vremuri de altădată.

Când descoperi ceaiul de anason. parfumul semințelor frumoase ca stelele, îți gâdilă simțurile. Îl folosim la prepararea uleiurilor parfumate, cosmeticelor și săpunurilor naturale, condimentul la prepararea hranei, dar nu îl folosim prea des în rețetele amestecurilor de ceaiuri.

Ce surpriză! Aroma intensă și delicată totodată, te fascinează. Savoarea Anasonului „Încoronat” de Stea, trezește papilelor, dorința de gusturi noi, exotice, orientale.

Dar oare această dorință nu are cumva, ceva profund, ascuns privirii noastre? Știm că la baza tuturor afecțiunilor fizice stau atitudini care ne surprind, iar acestea au la rândul lor cauze spirituale, profunde.

Organismul nostru este inteligent, dacă îi ascultăm dorințele, suntem atenți la șoaptele pe care ni le transmite, vom descoperi lucruri nebănuite despre noi înșine și vom găsi rezolvarea lor tot în Lăuntrul Nostru

Iată de pildă, ceaiul de anason te ajută în virozele respiratorii. Semințele conțin acid shikimic. Această substanță odată ajunsă în ficat, se transforma într-un puternic antiviral. Preluată în circulația sanguină, are un efect extrem de puternic. Calmează de asemenea tusea. Inhalațiile cu aburii ceaiului realizat din două lingurițe de semințe zdrobite, peste care torni apa fierbinte, îți poate calma tusea persistentă.

Poate ar trebui să privim lucrurile în profunzime. De ce oare corpul nostru fizic are de suferit. De ce oare avem suferințe repetate, cronice. Ce e nevoie să înțelegem? Ce ne transmite Lăuntrul Nostru?

De pildă în „Cauzele Spirituale ale Bolilor, Necazurilor și Suferințelor Noastre” – Valeriu Popa ne ajută să înțelegem care atitudine a noastră este defectuoasă și care este reacția organismului nostru la nivel Subtil.

GUTURAIUL: se declanșază într-o perioadă de confuzie a individului sau în urma unei temeri, culpabilităţi. Nasul care curge reprezintă lacrimi și o purificare necesară.

GÂTUL: orice problemă legată de gât corespunde temerii de a întreba și de a se exprima, sau un blocaj al creativității inspirate. Refuzul schimbării, rigiditate, mânie ascunsă datorită unor cuvinte jignitoare.

BRONȘITA: se declanșază într-un mediu familial foarte tensionat.

TUSEA: cine tuşeşte tot timpul este o fiinţă sufocată de viaţă. Trece printr-o stare de mare nervozitate. Se simte strivită de o situaţie oarecare. O tuse ocazională este un semn de plictiseală sau dorinţa de ceartă”

Odată ce am înțeles toate acestea, vindecarea la nivel subtil va aduce după sine, vindecarea la nivelul trupului. Odată ce facem ordine în viețile noastre, ne revizuim atitudinea, practicând-o pe cea corectă, regenerarea noastră fizică se va produce din interiorul nostru, iar noi vom redeveni Puternici, Plini de Viață, Luminoși și Fericiți.

Tu ce ceai bei?

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Sursa foto: https://pixabay.com