Tu cum stai cu Iubirea?

Este adevărat că bărbatul aprinde Flacăra Iubirii, iar Femeia păstrează Flacăra Vie.

Dacă Uniunea celor doi are liant, Iubirea, femeia va știi să păstreze Flacăra Iubirii lor, Aprinsă. Suflete lor se vor contopi și vor Lumina Împreună, iar Femeia va da putere Flăcării Iubirii Lor prin Grija, Dăruirea, Talantul (Talent) cu care a fost înzestrată.

Dacă Unirea Lor este rodul Dragostei (Focul de Paie, Atracția Fizică), Flacăra va arde intens, dar pentru scurt timp, apoi se va stinge. În această situație, ce îi face să rămână împreună? Scuzele sunt multiple de cele mai multe ori, ba chiar auzi „Scopul scuză mijloacele”. De fapt despre „mijloace” este vorba. Dar dacă nu este Iubire atunci nimic nu Este. Atunci ce este?

Grija, Dăruirea și Talantul (Talent) devin Îngrijorare, Obligație și Dependență. Disperarea de a nu-l pierde pe celălalt sau a nu-i fi luat, crează ticuri deseori inconștient manifestate, care aparent sunt nevinovate, dar care sunt rodul insecurității personale.

Îi auzim deseori pe bărbați declarând că nu își găsesc niciodată ciorapii, de pildă. Cum să îi găsească dacă ei nu sunt niciodată în același loc. Locul lor e mereu altul, ba chiar și dulapul cu totul, își schimbă locul. Aici intervine „Zâna Dependenței” care scoate ciorapii soțului dintr-un loc doar de ea știut. Sigur că adaugă : „Tu niciodată nu știi unde îți sunt lucrurile!”. La fel se întâmplă cu copilul, bunica, bunicul. Mai apoi se naște declarația „Eu trebuie să le fac pe toate în casa asta. Nimeni nu mă ajută niciodată” sau „Nu mai pot, eu trebuie să am grijă te toți și de toate” sau „Voi nu vă descurcați fără mine”…

Dar cine te crezi? Oare nu este o falsă impresie. Oamenii din jurul nostru se pot descurca și singuri, dar oare îi lăsăm să o facă? Oare nu cumva necesitatea de a fii importanți în familia noastră, generează un comportament defectuos. Oare nu cumva un complex de inferioritate ne face să „ieșim în față” cu șiretlicuri ieftine, prin care să atragem atenția. Oare este corect față de cei din jurul nostru? Dar față de noi înșine, este corect? Ne vor iubi mai mult, astfel?

Cu siguranță este vorba de a crea dependență pentru că, din diverse motive, suntem dependenți la rândul nostru. Atunci cum rămâne cu respectul de sine?

Dar cum rămâne cu Iubirea?

Atunci când Iubești nu creezi dependențe. Respecți decizia, liberul arbitru al celuilalt. Pentru Tine fericirea Omului pe care îl Iubești înseamnă Fericirea Ta deopotrivă. Teama de a nu-l pierde îți va fi străină, pentru că Iubirea nu se pierde. Ea Este.

Tu cum stai cu Iubirea?

_____________
talant =
Talent, pricepere. Regulă de viață.

Sursă foto: https://pixabay.com