Tendință

Când rostești acest cuvânt, te aștepți să găsești fotografii nenumărate cu modele vestimentare de tot felul, ale designerilor mai mici sau mai mari, mai cunoscuți sau mai puțin cunoscuți.

Însă, în Dicționarul Explicativ al Limbii Române am găsit următăarea definiție:

TENDÍNȚĂ, tendințe, s. f. 1. Dispoziție firească pentru ceva, înclinare, năzuință; pornire, acțiune conștientă spre un scop determinat. ♦ Orientare comună a unei categorii de persoane; direcție. ♦ Evoluție a cuiva într-un anumit sens. 2. Forță care face ca un corp să se miște într-o anumită direcție; direcția pe care o are un corp în mișcare. – Din fr. tendance.”
sursa: DEX ’98 (1998)

Dar oare avem o „acțiune conștientă spre un scop determinat”? Ce știm despre Noi Înșine și care este scopul Cățătoriei noastre în această Viață? Stim să îi dăm vieții, Viață?

Știu, sunt multe întrebări, poate prea multe, dar dacă nu ne punem întrebări noi înșine, nimeni nu ne va da răspunsul la o întrebare nerostită. Iar răspunsul la toate întrebările din Univers, se află în Noi. Doar noi Știm ce Suntem și de ce am venit la Scoala Pământ.

Pentru mine această călătorie este ca și cum am fii o capsulă asemeni unei cepe, cu multe învelișuri. Pe măsură ce experimentăm la noua scoală la care am venit, rezbrăcăm, una câte una foile care ne cuprind și descoperim cu fiecare eliberare, o nouă caracteristică, un nou Talant(Talent) cu care am fost Dăruiți la plecarea de Acasă.

Odată cu trecerea anilor și înscrierea noastră la un nivel superir de învățământ, ajungem tot mai aproape de miezul, de natura capsule noastre. De miezul cepei. Aici e înscrisă toată Cunoașterea, întreaga noastră Esență, Esența Noastră Divină.

Dar cum ajungi aici? Ceapa are multe foi, unele mai subțiri, mai lipicioase și mai greu de îndepărtat, altele mai groase care necesită mai mult efort pentru a scăpa de ele, dar atunci când reușești, vei șimții o mare ușurare.

Îți cauți unelte cu care să faci toată treaba asta anevoioasă, apoi le schimbi pentru că ori s-au uzat, ori ai nevoie de unele mai performante. Ceri sfaturi celor care fac acest lucru de mai multă vreme decât tine. Dar Tu ai Calea Ta. Nu te poți alinia la metodele altora pentru că tu ai metoda ta, Calea Ta. Ceapa Ta. E diferită de a celorlalți. Unii plâng atunci când curăță ceapa, alții se rămesc cu ustensila foloșită și cred că instrumentul e de vină. Dar Tu poate că nu vei lăcrima, nici nu te vei răni, iar ceapa ta va ajunge foarte curând la Miez fără să depui prea mare efort. Nu vei stii care e Calea decât dacă o vei parcurge cu curaj, cu teamă la început, dar întotdeauna cu Iubire.

Iubirea face ca totul să fie mai ușor, poate mai repede, mai frumos. Iubirea te ajută să ajungi la Esența Ta într-o clipă, dacă aculți cu răbdare și atenție, șoaptele Inimii.

Vei descoperi că acele șoapte pe care le-ai auzit mereu, care îți spuneau ce Cale este cel mai bine de urmat, pentru tine, erau Soaptele Inimii Tale. Chiar dacă nu le acultai, nu le urmai.

Ești Unicul din Univers care știe ce înseamnă Tendință, pentru Tine.

Așa că, Fii în Tendință!