Pentru tine, ce înseamnă Frumusețea?

 

Frumusețea, pentru noi fetele, pare un obiectiv spre care alergăm indiferent de vârstă, statut social sau educație.

Dar oare ce înseamnă Frumusețea?

Este o himeră, este ceva pe care să-l poți atinge cu vârful degetelor? Poate o stare, un deziderat, o provocare?

Ce este Frumusețea de întreg Universul vizează cu ochii deschiși că ar putea-o avea?

Mai nou și băieții au preocupări despre cum arată. Ba chiar, stau în fața oglinzii mai mult decât Iubitele sau Soțiile lor. Oare pentru că și ei visează la dobândirea aceleiași Frumuseți?

Știm că Frumusețea înseamnă un trup armonios sau poate un chip strălucitor, iar pentru asta facem eforturi de tot felul, de a scăpa de cîteva kilograme în plus, de a ne schimba culoarea părului, croiala hainelor, tunsoarea, ne punem gene false, sprâncele tatuate, împlanturi de tot felul și câte și mai câte.

Dar oare, nu tocmai prin efortul nostru de a Fii altfel decât ne-a lăsat Mama Natura, ne pierdem Frumusețea? Oare Mama Natură nu ne-a făcut perfecți. Doar Ea este Perfectă, iar Noi Copii Ei.

Cu ani în urmă am început prin a-mi vopsi cosițele. Deși culoarea lor naturală era de un blond nisipiu rar întâlnit și poate tocmai de aceea dorit de multe fete, am considerat că pot accentua contrastul dintre culoarea ochilor și cea a părului meu cu o vopsea mai închisă cu câteva tonuri.

E adevărat că ochii verzi cu un păr saten deschis nu arată rău, dar eu nu mă recunoșteam privindu-mă în oglindă. Apoi s-a născut nevoia de a redeveni blondă așa cum mă născusem. Dar culoarea nu am mai regăsit-o niciodată. Iar pe mine mă „pierdusem” definitiv.

Odată cu trecerea anilor am descoperit că nu suntem doar ceea ce mâncăm. Suntem și ceea ce punem pe propria piele, fie că e vorba de săpunul sau gelul de duș pe care îl folosim, fie că că vorbim de crema de față, demachiantul, sau fondul de ten. Cineva spunea odată că dacă produsele cosmetice pe care le pui pe pielea ta nu se pot mânca, înseamnă nu îți pot fi folositoare, ba dinpotrivă.

Astfel că după ce am eliminat din viața mea toate alimentele care nu îmi făceau bine, a venit rîndul „alimentelor” pentru piele, păr și unghii.

Am început prin a-mi prepara singură săpunul și uleiurile pentru față și corp. Uleiuri presate la rece, în casă, cu uleiuri în care am macerat plante medicinale și am adăugat uleiuri esențiale pentru potențare. Le folosesc de mai bine de zece ani și pot spune că sunt o minune pentru Frumusețea pielii mele.

A venit rândul unghiilor. Din totdeauna m-am bucurat de unghii puternice și sănătoase. Asta poate și pentru faptul că de când mă știu am avut o dietă cu alimente crude din abundență. Deci vitamine și minerale din belșug. Am renunțat să-mi mai îmbâcsesc unchiile cu lacul prea bine cunoscut, și le-am redat Frumusețea și strălucirea lor naturală.

Dar oare nu erau de prisos toate aceste schimbări din viața mea dacă încă îmi vopseam părul. Și cum tot trupul meu a început să respire prospețime și libertate, și cosițele mele și-au revendicat drepturile.

Citisem cândva un articol despre rolul pe care îl are podoaba noastră capilară și experiența pe care a avut-o armata americană cu indienii băștinași înrolați tocmai pentru capacitățile lor extrasenzoriale extraordinare. Odată înrolați au fost tunși ca toți ceilalți soldați și surpriză. Capacitățile extraordinare au dispărut. Au tăiat la propriu Antenele.

Așa că mi-am „curățat” și eu antenele de paraziții nedoriți, cu răbdare și mi-am lăsat părul să crească.

Acum, după ani de zile, întreg corpul meu a redevenit Frumos, Liber așa cum l-am primit de la Mama Natură.

Iar toate astea nu s-ar fi putut întâmpla dacă nu aș fi Înțeles că Frumusețea vine din Interior. Că doar în clipa în care înțelegi că trupul tău este Templul Sufletului, templu pe care l-am primit în Dar ca să avem grijă de el, așa cum ni la Dăruit Mama Natură.

Pentru tine, ce înseamnă Frumusețea?