Ce înseamnă pentru tine ACASĂ?

 

Cu toții ne dorim un spațiu elegant, confortabil, luminos fie că este vorba de spațiul în care locuim, spațiul în care lucrăm, spațiul în care ne relaxăm sau ne preparăm hrana.

Dar gusturile sunt diferite, ofertele de pe piață sunt îmbietoare și ademenitoare. Muncim din greu pentru a ne achiziționa orice obiect pe care îl considerăm necesar în oricare din spațiile în care trăim.

Apelăm la specialiști dacă ne permite buzunarul și ne lăsăm conduși de Cunoașterea, Bunul Simț și bunul Gust al designerului. Dacă avem norocul ca acesta din să fie un bun psiholog, profesionist desăvârșit, Inspirat și un adevărat Creator, spațiul în care vom trăi dupa punerea în operă a proiectului, va fi cel visat. Lucrul acesta pot să îl spun după o experiență de peste douăzeci de ani în domeniu.

Dar ce ne facem dacă bugetul nostru este neîndestulător și nepotrivit aspirațiilor noastre de confort. Știm că suntem un popor Inspirat, Creativ, Indemânatic și Întreprinzător, iar aceste calități ne sunt de folos doar dacă le punem în practică.

E suficient să răsfoim căteva reviste de specialitate și cu mult curaj să ne realizăm obiectele decorative cu propriile mâini, din materiale reciclate. Aruncăm zi de zi o mulțime de cartoane, recipiente din material plastic, sticlă, hărtie, ziare și reviste. O mulțime de obiecte care considerăm că nu ne mai sunt necesare. Ei bine ele pot fi transformate în obiecte decorative minunate, realizate în joacă, antrenînd în confecționarea lor pe toți oamenii dragi nouă, mici și mari. E o bună ocazie de a face lucruri înpreună, de a ne distra și de a adăuga în albumul cu amintiri, momente de neuitat.

Obiectele create astfel ne vor aminti de clipele frumoase, de fiecare dată când le vom întâlni cu privirea în preajma noastră. Ele devin „cheia” bunei dispoziții pentru simplul motiv că au fost învestite cu Iubirea pe care am pus-o în realizarea lor, cu Bucuria cu care au fost create, cu Confortul pe care îl simți atunci când îți este alături toată familia și cu Prosperitatea pe care o poți obține doar Împreună cu Oamenii dragi Ție.

Aș putea pleda pentru proiectele de amenajare interioară realizate de designer, doar pentru că profesiunea mea mă îndeamnă să o fac. Profesiune pe care o iubesc cu toată ființa mea și pentru care m-am trezit cu bucurie în fiecare dimineață în ultimii douăzeci de ani, dar pot să spun că nu există satisfacție mai mare decăt aceea a rezultatului obținut prin implicarea personală în realizarea oricărui obiect din spațiile în care trăiesc.

Pentru mine acesta înseamnă Acasă cu „A” mare.

Acasă înseamnă etalera din hol cu amintirea montării ei, covorul tesut manual din lână naturală, pentru care am ales lâna, am dărăcit-o și împletito cu Bucurie, abajuril veiozei din living căruia i-am adus îmbunătățiri considerabile, fata de pernă creată special pentru confortul pensonal, masa la care ne adunăm cu toții pentru a ne răsfăța cu gustărelele obișnuite, la proiectarea și montarea căreia am participat eu, un creion și o mașină de găurit, la tapițarea canapelei pe care ne relaxăl, de la alegerea țesăturii, coaserea și montarea noii fețe, coaserea draperiilor, a perdelelor, cu mâna mea. La implicarea oamenilor pe care îi iubesc și la bucuria pe care o trăim folosind toate obiectele realizate de Noi, Împreună. Oriunde privesc în jurul meu găsesc „chei” de bună dispoziție, de bucurie, Satisfacție și Împlinire. Mă mândresc cu realizările mele și abia aștept să mă întorc acasă după fiecare călătărie oricât de scurtă ar fii ea.

Asta înseamnă pentru mine ACASĂ!